Zimní měsíce nejsou naší činnosti příliš nakloněny, takže proběhlo jen několik přípravných setkání spojených s rozvržením prací na objektu o dubnových víkendech.

Můj osobní pokus o návštěvu objektu ztroskotal ve stoupání od hájovny na "Kurevnu", bohužel v den, kdy jsem měl cestu kolem dorazil na hory opět sníh a řetězy samozřejmě zůstaly v garáži !!!

Alešovi se podařilo propásnout zamluvený zvon, takže jsme stáli opět před problémem, kde jej získat, naštěstí se při toulkách po sběrných surovinách podařilo zajistit odpovídající náhradu, bohužel tentokrát již ne zadarmo !!!   

Pokračovala výroba modelu našeho objektu v měřítku 1:35, který se stane součástí expozice umístěné v horním patře objektu. Nyní má již osazeny střílny a zvon, probíhá vytváření diamantových příkopů. Osazení minometné střílny proběhne asi až po velikonocích, neboť zjišťujeme, že naše fotodokumentace není úplná.

  model R-S-65 model R-S-65

Rovněž jsme Jardovou zásluhou získali něco vzduchotechnického potrubí, takže podaří-li se získat výkres, nebo po stěnách vystopovat původní umístění, bude i tato část objektu rekonstruována. Pirátovou zásluhou bude možné zrekonstruovat oplechování střeleckých místností, které je samozřejmě nyní vytrháno.

Zároveň jsme usoudili, vzhledem k narůstajícímu počtu exponátů, že osádka objektu bude ubytována v původních prostorách ubikací, tedy v podzemí a celé horní patro bude sloužit jako expozice.

 I nadále se shání skla do vitrín, kdyby někdo věděl o nějakých vyřazených oknech, ozvěte se prosím na mail

 

A ještě nabídnu fotografie z výletu do okolí Milovic. Na snímcích vidíte nám neznámé stavby opevnění. Jejich umístění je na poli mezi obcemi Čachovice a Lipník a patrně pokračuje dál. Může nám někdo podat bližší informace ?

objekt 1 detail vchodu detail střílny

objekt 1a 2 objekt 2 objekt 1 zevnitř

Na 2 fotografii je vchod do objektu, vedle kterého je ještě něco jako vjezd, nemá to kolem sebe betonový truhlík, zához je na vrchu ukončen betonem, který nemá žádné kulaté rohy, je spíše hranatý. Nad průzorem, nebo střílnou není dobetonované armování, objekt 2 má "střílny" i z boku.

ZPĚT NA ForteG