Slunečné počasí nebylo to, co by symbolizovalo letošní léto. Jeden deštivý den bylo tedy panem Málkem upraveno okolí objektu - tedy všechna vybouraná suť se přestěhovala do záhozu. Rovněž byl upraven prostor před objektem K-S-31, kam se posléze přestěhoval i kompresor. Příprava pro osazení replik střílen hlavních zbraní byla tedy opět v našich rukách. 

 

priprava bourani bourani bourani bourani bourani

 

Na uklizeném okolí K-S-32 tedy zbývala už jen poslední drobnost a to pařez, s kterým nepohl ani bagr. Naštěstí si kamarád Jura věděl rady a zapojil nejen svaly. Radost tím neudělal pouze lékaři, který si musel "zahrádku" opět uhrabat.

Došlo rovněž k odklizení poslední hromady sutin, zde nám byl velkou pomocí přívěsný vozík p.Melichara, protože se s kolečky nemuselo běhat dokopce.

 

parez parez posledni hromada posledni hromada vysypani vleku

 

Na 31 tedy zbývá připravit prostor pro budoucí usazení střílen, snad se jich dočkáme, změřeny jsou teprve od dubna...

 

betonaz betonaz

 

V tradičním termínu "Akce Cihelna" jsme uspořádali doprovodnou akci, jejíž hlavní úkol byl secvičení komparsistů pro učinkování v připravovaném filmu TOBRUK. Projevila se zde souhra a připravenost všech účastníků u některých i takové vypětí, že došlo k úrazu, ani ten však nemohl být překážkou pro odjezd do sluncem rozpálené Sahary

 Fotografie z akce naleznete zde

 

Zatím poslední akcí je úprava "histrorické" vitríny v expozici Obrněných vozidel Čs.armády. Tato byla bezezbytku demontována a celá střelecká místnost prošla důkladnou přípravou pro instalaci vitríny nové.

strelecka strelecka 

Poslední akcí v roce 2007 byly tradiční vánoce.

Počasí bylo opravdu vánoční, 40cm sněhu představovalo i drobný problém pro dovezení již zmiňované vitríny a skutečný problém pro zbytek osádky. Sníh bylo třeba překonat i při dovozu otopu, dočasně uskladněného v K-S-31

 

snih snih snih vitrina snih snih snih

 

jak bude otevřeno Vojenské muzeum Lichkov v roce 2007 naleznete zde