Červnové počasí nám nebylo příliš nakloněno, přesto se pokračovalo v úpravě filtrovny a místnosti ve které je nyní umístěna nová expozice Čs. obrněných vlaků. Naštěstí jsme již od zimy vybaveni propanbutanovým vyvíječem molekul tepla, které byly tentokrát směřovány proti vymalované zdi. 

Lékař dokázal nemožné a konečně se mu podařilo dorazit až na samotné dno jímky OMS, které nyní můžete shlédnout skrze mřížové víko.

malovani malovani suseni

 priprava expozice expozice

OMS konecne dno mrizka

 

Počátkem července se uskutečnilo návštěvníky často zmiňované propojení objektů.

  ANO, od 4.července 2005 jsou objekty K31 a K32 propojeny !  

pravda jen kabelem pro 400V a EZS, ale jsou.

Proběhl rovněž úklid posledního pařezu, který se konečně podařilo vyprostit, takže nyní již je zvonové ucho bez rušivého torza stromu.

Hned o den později se počasí prudce zlepšilo, takže skupina krotičů Voltů musela nastoupit na dokončovací práce v ochranných oblecích. Příliš nás to nepřekvapilo neb přítomnost pana Mirka sebou nosí takováto úskalí. Naopak přítomnost jeho novomanželky nám velmi usnadňovala přesun do a především z Restaurace U nádraží.

likvidace parezu rozvadec propojeni propojeni pocasicko

Ke konci měsíce byl tedy posílen i přívod k objektu K31 a došlo k opětovnému pokusu o likvidaci nežádoucí vegetace v okolí objektů. Bohužel se do postřiku známým pleveložroutem vloudila drobná chybička a došlo spíše k jeho zalití...

V objektu K32 byla zahájena výstavba expozice Čs. vojáků na východní frontě, která se nově nachází v bývalé filtrovně objektu. Drobných úprav se dočkala i vzduchotechnika, která již ústí do všech místností podzemí. 

kabel postrik vych.fronta expozice vych.fronta vzduchotechnika vzduchotechnika

Specifickou činností, která nás provázela celé prázdniny, bylo zajištění "techniky" na akci Hraničáři v Lichkově.

Bylo třeba uvést v život zprvu bláznivý nápad nejmenovaných kolegů a to vyrobit repliku cvičného tanku Renault FT 17. 

Velitel se jej zhostil měrou vrchovatou, bohužel problém nastal v okamžiku, kdy bylo třeba kostru "obléci", zde nám především pomohl kamarád Wild, který bezplatně věnoval materiál na potah a konečně díky kamarádce Renatě, jakožto krejčové, která do vzniku angažovala nejen svůj um, ale i celou rodinu.

Její závěrečné hodnocení, které pronesla po 10hodinách za šicím strojem bohužel nemohu publikovat.

Dnes již víme, že podobný cvičný tank LT 35, určitě nevznikne...

FOTOSERIÁL

 

jak bude otevřeno Vojenské muzeum Lichkov v roce 2005 naleznete zde