Vojenské muzeum Lichkov bylo samozřejmě otevřeno i o státních svátcích,tedy 27.-29.9. a 25.-28.10.2002.

V obou případech jsme se věnovali rekonstrukčním pracem.

Například takové čištění revizní šachty se zdálo být jednoduché a to natolik, že se nám podařilo i Lišáka převléknout do montérek. Nakonec se čištění ukázalo natolik náročným, že nepomohl ani operativně nasazený Krtek, ani Holba. 

 

estetická práce  

 

Rovněž jsme pokračovali v opravě stěny se střílnami hlavních zbraní. A protože nás na objektu bylo dost, mohli jsme se po letech také věnovat aplikované bunkrologii, konkrétně návštěvou objektů K-46 až K-48.

     omítky K-46

  Říjnová akce byla také věnována čištění odtoku vody z objektu, tentokrát ovšem v OMSce. Přes nepříznivé počasí a velmi rozblácenou cestu k objektu, jsme přivítali značné množství návštěvníků a to nejen z Čech. Tedy každý kdo mohl tak provázel.

OMS 

V neděli večer proběhlo v Kralickém hotelu Beseda setkání všech subjektů, kteří rekonstruují nebo již provozují expozice v Kralické pevnostní oblasti. Debata nad problematikou vlastnictví pozemků a nečinnosti odpovědných složek AČR se protáhla až do pozdních nočních hodin. 

  konference 

Velmi příjemně nás překvapil personál Lichkovské restaurace Na nádraží, kde jsme po návratu z Králík, tedy ve 23:00hod dostali teplou a chutnou stravu !!!

 

Noční vichřice demonstrovala sílu živlu, samozřejmě že objekt opevnění ji odolal, ne tak již okolní stromy.

po vichřici